Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα '' Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα '' : Έρχονται νέες θέσεις εργασίας για γυναίκες

Στις 4.800 ανέρχονται οι ωφελούμενες γυναίκες από το νέο πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ». Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και έχει στόχο να ανοίξει νέες θέσεις απασχόλησης σε γυναίκες.


Συνολικά, 4.800 γυναίκες από 11 περιφέρειες της χώρας, 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική), θα έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν από το πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενες θα είναι γυναίκες απασχολούμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση κλπ), όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενες, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), Ανδρέας Στεφανίδης ανέφερε ότι ''όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε μέσα από το πρόγραμμα να δοθεί η ευκαιρία σε γυναίκες να συνεργαστούν και να επιχειρήσουν ή αν ακόμη διαθέτουν δική τους επιχείρηση να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Θέλουμε ακόμα και οι ωφελούμενες γυναίκες να γίνουν ταυτόχρονα και συνεργάτες του συγκεκριμένου Έργου για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις ομάδες στόχου σε όλη την χώρα'', ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη στήριξης των γυναικών λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Εκείνες που χρειάζονται βοήθεια είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως και οι γυναίκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε 4.800 γυναίκες να δημιουργήσουν ξανά, ενώ το πρόγραμμα των 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ είναι ουσιαστικά τρία πράγματα: έργα, κοινωνική πολιτική και τελικά άνθρωποι.''.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 300 3970 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) για οποιαδήποτε πληροφορία.






ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *