Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η Πορτογαλία κινδυνεύει με… εξαφάνιση

Με αφανισμό απειλείται η Πορτογαλία αν ο τρέχων ρυθμός
μετανάστευσης -μεγαλύτερος ακόμη και από αυτόν της δεκαετίας του 1960- συνεχιστεί. 

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της γαλλικής «Libération», το 2012 έφευγαν από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου κατά μέσο όρο 10.000 τον μήνα – αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από το 1966. Η έξοδος οφείλεται βέβαια στο Μνημόνιο και την ακραία φτώχεια που αυτό προκαλεί στην πορτογαλική κοινωνία. 

Το χειρότερο είναι ότι την έξοδο αυτή ενθαρρύνει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία και επιχαίρει μάλιστα για τη μείωση που η μετανάστευση προκαλεί στην ανεργία. Η μαζική μετανάστευση, όμως, έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη χώρα καθώς επιτείνει τη γήρανση του πληθυσμού που είναι ήδη ένα από τους πιο ηλικιωμένους του κόσμου. Ταυτόχρονα προκαλεί και τη μείωση της γεννητικότητας η οποία το 2012 βούτηξε στα επίπεδα του 19ου αιώνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *