Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσία: Η αναγνώριση των νέων αρχών της Ουκρανίας από μερίδα χωρών αποτελεί πολιτική εκτροπή

Ρωσία: Η αναγνώριση των νέων αρχών της Ουκρανίας από μερίδα χωρών αποτελεί πολιτική εκτροπή
Η νομιμοποίηση των νέων αρχών της Ουκρανίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις αποφάσεις του ουκρανικού κοινοβουλίου για καθαίρεση του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ουσιαστική ανάληψη της εξουσίας από την αντιπολίτευση, τίθεται εν αμφιβόλω, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης σημείωσε ακόμη ότι η αναγνώριση των συγκεκριμένων νέων αρχών από μερίδα χωρών αποτελεί «πολιτική εκτροπή».

Το σχόλιο του κ. Μεντβέντεφ αφορούσε κυρίως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, οι οποίες φαίνεται να αναγνωρίζουν ντε φάκτο την αντιρωσική αντιπολίτευση ως κυβερνώσα παράταξη στην Ουκρανία, μετά τις αποφάσεις της ουκρανικής Βουλής.

Ο ρώσος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις στην Ουκρανία αποτελούν μεγάλη πρόκληση ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας και των Ρώσων οι οποίοι διαβιούν στην Ουκρανία.

«Δεν καταλαβαίνουμε τις ακριβώς συμβαίνει εκεί. Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη νομιμοποίηση σειράς οργάνων τα οποία ασκούν εξουσία αυτή τη στιγμή στο Κίεβο», τόνισε ο κ. Μεντβέντεφ.

Σημείωσε παράλληλα ότι το ζήτημα της επέκτασης των συμφωνιών για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των ουκρανικών εταιρειών οι οποίες εισάγουν το αέριο και της ουκρανικής κυβέρνησης, «όταν σχηματιστεί μια τέτοια».



Πηγή: Ναυτεμπορική

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *