Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διότι μέσω των ΚΕΠ, διευκολύνεται περαιτέρω η εξυπηρέτηση των Πολιτών.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *