Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δεξίωση Επιμελητηρίου Νομού Πέλλας

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα η δεξίωση του Επιμελητηρίου Πέλλας για το 2014. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, μιας και παραβρέθηκε αρκετός κόσμος από όλα τα μέρη του νομού μας. 

Δεν έλειψαν φυσικά και οι πολιτευτές της περιοχής και της περιφέρειας. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θ. Καράογλου, οι τρεις βουλευτές του νομού, Θ. Τζάκρη, Ι. Τζαμτζής και Γ. Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, αλλά και ο πρώην βουλευτής Β. Γιουματζίδης, ο πρώην νομάρχης Μ. Καραμάνης, οι δήμαρχοι Έδεσσας Δ. Γιάννου και Πέλλας Γ. Στάμκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης Επιχειρήσεων που οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας, με ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» και όπως είπε, την Πέμπτη 27/2/2014 και ώρα 6.00 μ.μ. θα βρεθεί και ο ίδιος στην Έδεσσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο, διότι: «Συνεχίζουμε με συντονισμένες δράσεις την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας». Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το έργο των παρακάμψεων Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών, θα είναι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί, ως ενιαίο, είτε σε πρόγραμμα επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, είτε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι: «Στα επόμενα δύσκολα χρόνια θα είμαστε δίπλα σας».

Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θ. Καράογλου υποστήριξε ότι τα δύσκολα πέρασαν και πως τα προβλήματα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται. «Φέτος, μετά από 32 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι το κράτος έχει πλεόνασμα και μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του. Επίσης, από καταβολής του ελληνικού κράτους το 2013 για πρώτη χρονιά, είχαμε θετικό ισοζύγιο πληρωμών και οι εξαγωγές ήταν περισσότερες από τις εισαγωγές...».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος ήταν λάβρος στο λόγο του και κατακεραύνωσε το σύστημα και την κυβέρνηση. «Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούμε να περάσουμε σε μυαλά ανθρώπων το τι συμβαίνει και δεν ακούνε. Μόνο ωραία λόγια ακούμε. Όπως ο Στουρνάρας και το επιτελείο του, που μιλούν για επανεκκίνηση της οικονομίας και δεν τη βλέπουμε. 3.000 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο στο νομό Πέλλας... Οκτώ φόροι προστέθηκαν σε ένα έτος και είναι εννέα φορές πάνω από το 2010. Φέτος, θα μαρτυρήσουμε και πάλι. Νέα μέτρα δε θα πάρουν, αφού ψηφίστηκαν ήδη από πέρυσι...» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε έξι επιχειρήσεις του νομού μας για την ανάπτυξη τους και σε δύο επιχειρήσεις για την πολύχρονη δραστηριότητα τους.

Η βραδιά έκλεισε με την ευχή το νέο έτος να είναι έτος ανάκαμψης κι ανάπτυξης για το νομό Πέλλας και την Κεντρική Μακεδονία.





ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *