Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Λήγει αύριο η προθεσμία των αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Λήγει αύριο, 25 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας για να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτησή τους για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι από το τρέχον σχολικό έτος οι απόφοιτοι του 2013 που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση εισαγωγής με την κατηγορία του 10%, χωρίς νέα εξέταση, δεν καταθέτουν αίτηση συμμετοχής. Οι υποψήφιοι του 10% θα καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ακολουθώντας μόνο τις διαδικασίες για το μηχανογραφικό δελτίο μετά τον Απρίλιο (απόκτηση password και δικαιολογητικά για τυχόν υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις)


Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στις στρατιωτικές σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Αν τελικά ένας μαθητής δε δηλώσει στην αίτησή του ότι θα είναι υποψήφιος για τις στρατιωτικές σχολές ή ΤΕΦΑΑ ή Εμπορικό Ναυτικό, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να διεκδικήσει μια θέση αν αργότερα το μετανιώσει. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.





ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *