Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γράψ ' το όπως ο Χέμινγουέι !

Πόσο εύκολο είναι να γράψει κανείς όπως ένας Νομπελίστας συγγραφέας; Ακόμα πιο συγκεκριμένα: γίνεται να κοπιάρει κανείς το στυλ γραφής του Ερνεστ Χέμινγουεϊ;

Ο λάτρης της απλής φόρμας και της λιτής γραμμής, Χέμινγουεϊ, έχει επηρεάσει πάμπολλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο και τα μυθιστορήματά του -πολυδιαβασμένα το δίχως άλλο- έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς της λογοτεχνίας.

Τώρα η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να μπει -εύκολα- στον κόσμο των λέξεων του «papa-Ερνεστ» και να αρχίσει να γράφει απλά, κατανοητά, δίχως περίτεχνες εκφράσεις, αλλά και με ακρίβεια ύφους και πνεύματος.

Πρόκειται για ένα νέο app, όπως γράφει και το Instyle.gr, που φέρει το όνομα του συγγραφέα και διατίθεται τόσο για χρήση από κινητά όσο και σε version ειδικά προσαρμοσμένη για υπολογιστές.

Η υπηρεσία τιτλοφορείται, «Hemingway» κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συντάξετε το κείμενο σας – προς το παρόν, μόνο στα αγγλικά – και να αφήσετε τον αυτόματο διορθωτή να σας επισημάνει, με διαφορετικά χρώματα τα σημεία που πρέπει να διορθώσετε.

Για να το δοκιμάσετε, επισκεφθείτε το hemingwayapp.com




ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *