Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αγοράστε βίλα στην Ελλάδα...

Αγοράστε βίλα στην Ελλάδα...Οι Financial Times σε άρθρο τους περιγράφουν τις τεράστιες ευκαιρίες που κρύβει για τους ξένους η ελληνική κτηματαγορά καθώς οι τιμές για βίλες αξίας 6-10 εκατομμυρίων ευρώ έχουν πέσει 50%.

«Μια πολυτελής βίλα σε ένα νησί έγινε σύμβολο status για πολλούς Έλληνες κατά τη διάρκεια του μπουμ της κτηματαγοράς, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με δανεικά. Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, όμως, ακόμη και παραθεριστικές κατοικίες-τρόπαια πωλούνται σε "σκοτωμένες" τιμές», γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times περιγράφοντας τις τεράστιες ευκαιρίες που κρύβει για τους ξένους η ελληνική κτηματαγορά καθώς οι τιμές για βίλες αξίας 6-10 εκατομμυρίων ευρώ έχουν πέσει 50%.

Θέλοντας η εφημερίδα να δείξει την αλλαγή του κλίματος των ξένων επενδυτών ακινήτων στην χώρα μας, το ρεπορτάζ επικαλείται την αγορά του Σκορπιού από την κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ, έναντι 100 εκατ. ευρώ και την επένδυση του σεΐχη του Κατάρ στην Οξιά, το νησί του Ιονίου που ανήκε σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών.

Όπως επισημαίνει η μεσίτρια Κατερίνα Σαμαροπούλου, η οποία μιλά στην εφημερίδα, χαρακτηρίζει την ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα για την επένδυση σε ακίνητο σαν «ευκαιρία ζωής».

«Οι τιμές έπεσαν περίπου στο μισό από το 2008 και είναι δυνατό να βρεθούν σπίτια υψηλής ποιότητας για διακοπές στην Ελλάδα, με τιμές που μπορούν να συγκριθούν με αυτές της Τουρκίας και της Ισπανίας που πρόσφατα ήταν έως και 40% πάνω λόγω της μικρής διαθεσιμότητας», σημειώνει.

Ωστόσο υπάρχουν και μελανά σημεία τα οποία κάνουν τους ξένους επενδυτές να σκεφτούν καλά πριν έρθουν στην ελληνική αγορά, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα, η φορολογική πολιτική για τα ακίνητα είναι ασταθής, χαρακτηρίζοντας την rollercoaster ακόμα και αν, όπως αναφέρει η οικονομία της χώρας είναι σταθερή.





πηγή: protothema.g

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *