Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Ιταλία προσαρτά και επισήμως τα Δωδεκάνησα (Σαν σήμερα 6/8)

1991 Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που ανακάλυψε το WWW. Η διεύθυνσή του: http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας).

1945 Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών

1844 Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού τύπου αποστέλλεται στη σύνταξη των «TIMES» του Λονδίνου, αναγγέλλοντας τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.




 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 6/8
 
1970 Στο Shea Stadium της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται η φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία Festival for Peace. Είναι η δεύτερη από μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων για την ενίσχυση των θυμάτων πολέμου του Βιετνάμ. Η πρώτη, Winter Festival for Peace, είχε πραγματοποιηθεί το χειμώνα στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Η ημερομηνία όμως για την καλοκαιρινή συναυλία ήταν καταλυτική, διότι "έπεφτε" μαζί με την 25η επέτειο από την πρώτη χρήση ατομικού όπλου, όπου οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 6 Αυγούστου του 1945, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν ήταν οι Janis Joplin, Paul Simon, Creedence Clearwater Revival, Steppenwolf, The James Gang, Miles Davis, Johnny Winter, Herbie Hancock κ.α.
 
1988 Μετά από πολλές εβδομάδες στο Billboard 200, οι Guns N' Roses σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση με το άλμπουμ "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει δεκαοκτώ φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα τριάντα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α.

Αθλητισμός 6/8
 
1922 Στον τελικό του Πρωταθλήματος Γερμανίας το Αμβούργο έρχεται ισόπαλο με τη Νυρεμβέργη 1-1. Η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακηρύσσει πρωταθλήτρια την ομάδα του Αμβούργου η οποία όμως αρνείται τον τίτλο ο οποίος έμεινε χωρίς παραλήπτη για εκείνη τη χρονιά!
1926 Η 19χρονη Αμερικανίδα Γετρούδη Έντερλε (Gertrude Ederle) διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας σε χρόνο 14 ωρών και 30 λεπτών, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά δύο ώρες
1942 Η ουκρανική ομάδα Football Club Start, που αποτελείται από 8 παίκτες της Ντιναμό Κιέβου και 3 της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά την Flakelf, μία ομάδα από πιλότους της “ Luftwaffe ” με 5-1. Με δεδομένο ότι η διοίκηση των Γερμανών θεωρεί ότι οι νίκες της FC Start (φωτογραφία) θα ανυψώσουν το ηθικό των Ουκρανών κατοίκων και θα ρίξουν αυτό των γερμανικών στρατευμάτων, θα ζητηθεί ρεβάνς, η οποία θα πραγματοποιηθεί 3 ημέρες μετά και θα μείνει στην ιστορία ως ο “Αγώνας Θανάτου

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *