Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ φιμώνουν τον Επαρχιακό Τύπο

Φιμώνουν τον Επαρχιακό Τύπο

Την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο, με την οποία καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του Δημόσιου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τύπο, ζητούν βουλευτές της Πέλλας.

Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης: «Έχουμε ζητήσει την απόσυρση του άρθρου 152, του πολυνομοσχεδίου. Είμαστε σε συνεχείς κινήσεις και μας έχουν πει ότι μπορεί να δοθεί παράταση για 2 χρόνια »

Βουλευτής Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής: «Είμαι ενάντια του άρθρου 152, του πολυνομοσχεδίου, κάνουμε μαζί με συναδέλφους παρέμβαση για να υπάρξει πρόταση τροπολογίας»

Η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη κατά την παρέμβαση της στην Βουλή κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου , σχετικά με την απαγόρευση στον επαρχιακό τύπο να έχει μερίδιο από κρατική διαφήμιση ανέφερε: «Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η Κυβέρνηση έχει καλύτερους μηχανισμούς χειραγώγησης στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα και δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο επαρχιακός τύπος, δίνει στον επαρχιακό τύπο την “χαριστική βολή” απαγορεύοντάς του να έχει μερίδιο στην κρατική διαφήμιση. Οπότε στην ουσία τι κάνετε κ. Υπουργέ; Παίρνετε την μπουκιά από το στόμα αυτού που βρίσκεται σε κατάσταση υποσιτισμού. Για να μπουκώσετε το στόμα των παχουλών μεγαλοεκδοτών. Έτσι η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της και πάλι υπέρ των ολίγων. Κάνοντας άλλο ένα ρουσφέτι στους μεγαλοεκδότες, περιμένοντας προφανώς ανταπόδοση στις επερχόμενες εκλογές. Θα σας την δώσει όμως την απάντηση κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης ο ελληνικός λαός που γνωρίζει όταν διαβάζει τις εφημερίδες της διαπλοκής ή όταν βλέπει τα κανάλια της διαπλοκής περί τίνος πρόκειται»

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Η ακριβής διατύπωση του νέου καθεστώτος που επιχειρείται να εισαχθεί στις δημοσιεύσεις των φορέων του δημοσίου βρίσκεται στο άρθρο 152. Σε αυτό, με τίτλο «Δημοσιότητα σε εθνικό επίπεδο» αναφέρονται επί λέξει τα εξής:«1. Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς δημοσιεύουν τις προκηρύξεις και διακηρύξεις ή αποφάσεις απευθείας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, ανεξάρτητα από την εκτιμώμενη αξία τους και τη διαδικασία ανάθεσης, με την επιφύλαξη της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 139, στο ΚΗΜΔΗΣ και στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, μέσω διαύλου αυτοματοποιημένης διανομής (RSSFEED). Οι προκηρύξεις περιλαμβάνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 39 και γίνεται χρήση των προτύπων που εκδίδονται από την Αρχή της παραγράφου 20 του άρθρου15 .2. Οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς μπορούν να δημοσιεύουν προκήρυξη δημόσιας σύμβασης ή περίληψή της σε κάθε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, εφόσον οι δημοσιεύσεις αυτές έπονται χρονικά της δημοσίευσης στο ΚΗΜΔΗΣ και δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες διαφορετικές από εκείνες που περιέχονται στις προκηρύξεις και διακηρύξεις που δημοσιεύονται στο ΚΗΜΔΗΣ.3. Οι προκηρύξεις και διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων της παραγράφου 1 πρέπει να φέρουν Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης Μητρώου (ΑΔΑΜ) στο ΚΗΜΔΗΣ, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου139 .4. Η δαπάνη των δημοσιεύσεων της παραγράφου 2 βαρύνει την αναθέτουσα αρχή/τον αναθέτοντα φορέα».
 
 
 
 logospellas/news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *