Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι επιλογές της εβδομάδας από το ialmopia.gr

Tραγούδια για τον Αύγουστο από όλο τον κόσμο!




Απ’ το Παρίσι στο Ρίο και καρφί στο Λος Άντζελες κι από εκεί στην Αθήνα και ξανά στην Ιταλία, στην Ισπανία και όχι μόνο!


1. Bebel Gilberto - August Day Song Ξεκινάμε με τη Βραζιλιάνα Bebel Gilberto (Isabel Gilberto de Oliveira). Γεννημένη στις 12 Μαΐου του 1966, με τη μουσική να τρέχει στο αίμα της. Κόρη του κιθαρωδού και ερμηνευτή João Gilberto και της συνθέτριας και ερμηνεύτριας Miúcha και ανιψιά του περίφημου συνθέτη, ποιητή, κιθαρωδού και ερμηνευτή Chico Buarque. Bossanova με Lounge διάθεση και ένα «δροσιστικό»





2. Rilo Kiley – August Πανέμορφο τραγούδι από την αμερικάνικη μπάντα –με βάση το Λος Άντζελες- με τις indie rock πινελιές. Το συγκρότημα δεν υφίσταται πια. Από το δίσκο τους Take Offs and Landings του 2001. August Something in your eyes Or was it that you lied? Told me not to take it to heart Someday we'll meet beyond the stars And it will be away from here Someday we'll meet beyond the limits of who we are And it will be away from here





3. Zeropositivo – Agosto Ιταλικό συγκρότημα από μουσικούς με «έδρα» τη σκηνή του Μιλάνο που δημιουργήθηκε το 2000. Με έντονη συναυλιακή δράση στη γείτονα χώρα τον Ιούνη του 2005 άνοιξαν το κονσέρτο των REM στο Ολύμπικο της Ρώμης. Τότε κυκλοφόρησεσαν το single Agosto






4.Van Morrison -Cold Wind in August Ο μυθικός Βορειοιρλανδός τραγουδοποιός κλείνει το ένατο στούντιο άλμπουμ του A Period of Transition του 1977 με τον «παγωμένο αυγουστιάτικο άνεμό» του.




5.Carole King – First day in August Η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδοποιός, που έλαμψε στα χρόνια του ΄60 (σαν δημιουργός) και του ’70 (δημιουργός και ερμηνεύτρια). Το First day in August περιλαμβάνεται στο δίσκο της Rhymes & Reasons του 1972 που έφτασε στο νούμερο 2 του Billboard.




πηγη:music.net.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *