Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Συστάσεις προς λαθροϋλοτόμους από το Δασαρχείο Αριδαίας - Πρόστιμο 500 ευρώ και απώλεια τρακτέρ στους παραβάτες

Τελευταία παρουσιάστηκε έξαρση παραβατικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με μεταφορές δασικών προϊόντων, κυρίως καυσόξυλων, τα οποία δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία νόμιμης υλοτομίας.

Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί ότι η υλοτομία είναι παράνομη, η νομοθεσία προβλέπει μήνυση εις βάρος του οδηγού, διοικητικό πρόστιμο 5πλάσιο της αξίας των προϊόντων και κατάσχεση της άδειας του οχήματος, των πινακίδων, του διπλώματος οδήγησης (επιστρέφεται μετά από τρίμηνο), των εργαλείων υλοτομίας (αλυσοπρίονο) και του μέσου μεταφοράς (τρακτέρ, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αγροτικά κλπ.).

Σαν παράδειγμα και σύμφωνα με τα παραπάνω, η παράνομη υλοτομία 2 χ.κ.μ. ή 1 τόνου καυσόξυλων αξίας 50 € και μεταφορά τους με τον «κουβά» ενός τρακτέρ θα μπορούσε να κοστίσει 500 € και την απώλεια του τρακτέρ.

Καλούμε τους υλοτόμους να τηρούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της υλοτομίας και μεταφοράς και τους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών να περιοριστούν στις επιτρεπόμενες από το Δασαρχείο Αριδαίας καυσοξυλεύσεις.



Με εντολή Γ.Γ.
Ο Δασάρχης Αριδαίας
Νικόλαος Μέντης
Δασολόγος με B΄ βαθμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *