Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Συντάξεις Μαΐου 2020: Νωρίτερα η καταβολή τους - Πότε θα τις δώσει το κάθε Ταμείο

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις


Οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ προχώρησε και σε αποκαλύψεις για το σύστημα πληρωμής τους, το οποίο αλλάζει. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός γνωστοποίησε τις ημερομηνίες πληρωμής.

ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες: θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΜΚΑ λήγει σε 0 2 4 6 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ: Θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου.

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων Μαΐου 2020 την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 στις 27 Απριλίου 2020

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις ανάλογα με το ΑΜΚΑ αν τελειώνει το ΑΜΚΑ σε 1,3,5,7,9 θα πληρωθούν 22 Απριλίου, ενώ αν τελειώνει 0,2,4,6,8 θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν 29 Απριλίου 2020.

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων θα γίνει την Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και να για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού έξω από τις τράπεζες. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει πιλοτικά τη Μεγάλη Εβδομάδα το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.





απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *