Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κορονοϊος-Τουρκία: Οργή για τον Ερντογάν - Το απόλυτο χάος στη χώρα - Κίνδυνος δραματικής εξάπλωσης

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10/04) και για δύο ημέρες στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας έφερε το χάος...

Με τον απολογισμό των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα να ξεπερνά πλέον τους 1.000, η Τουρκία ανακοίνωσε χθες την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις, ως μέτρο καταπολέμησης της διάδοσης του φονικού ιού.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν βάσει διαταγής του υπουργείου Εσωτερικών σε 31 επαρχίες σ' όλη τη χώρα σε μια κλιμάκωση των μέτρων που είχαν ληφθεί μέχρι τώρα, στο πλαίσιο των οποίων οι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 και άνω των 65 ετών καλούνταν να μείνουν στο σπίτι.

Η Άγκυρα σταμάτησε επίσης όλες τις διεθνείς πτήσεις, επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια στο εσωτερικό, έκλεισε σχολεία, μπαρ και καφενεία και ανέστειλε τις μαζικές προσευχές. Όμως ο κόσμος εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά του για να διατηρηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

«Καλούμε όλους τους πολίτες που ζουν σ' αυτές τις 31 επαρχίες να συμμορφωθούν με το lockdown αυτό το σαββατοκύριακο χωρίς πανικό», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της χώρας Φαχρετίν Αλτούν.

Στο μήνυμά του ο Αλτούν κάλεσε τον κόσμο να τηρεί μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στον σύντομο χρόνο μέχρι να τεθεί σε ισχύ το lockdown. Εντούτοις, αφού έγινε γνωστή η είδηση, πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά στο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης 16 εκατομμυρίων κατοίκων καθώς δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση ότι σούπερ μάρκετ και φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτά με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι εικόνες χάους και πανικού έξω από καταστήματα.





απο το Newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *