Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στους 10.000 οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή - Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια

Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες με τις αιτήσεις των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή, ενώ οι σχολές υποδοχής υποχρεούνται μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη Πέμπτη, να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι από τους συνολικά 12.848 φoιτητές που ζήτησαν μετεγγραφή, περίπου 3.500 επικαλέστηκαν την οικονομική τους κατάσταση. Από αυτούς, όμως, θα πάρουν μετεγγραφή οι 500 δεδομένου ότι ο σχετικός νόμος θέτει το όριο του 10% για κάθε τμήμα.

«Άρα, από τις περίπου 13.000 αφαιρέστε 3.000, πάμε στις 10.000. Είναι αντιμετωπίσιμος ο αριθμός», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Με ανακοίνωσή του, εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας καλεί όσους αιτήθηκαν μετεγγραφή να εισέρχονται από την Πέμπτη, στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.


Πηγη: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *