Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση Alco: 4,4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ απο τη ΝΔ - Εξαφανισμένη η ΔΗΜΑΡ

Αποκαλυπτική για τις προθέσεις των πολιτών σε σχέση με μεγάλα πολιτικά γεγονότα όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι εκλογές αλλά και οικονομκά όπως η ρύθμιση του χρέους είναι η μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 4,4 μονάδες, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της όμως πολύ μειωμένο, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%. Εντυπωσιακό είναι ότι στον πολιτικό χάρτη δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ.

Από το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ελαφριά κάμψη σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις με αυτό να συμπίπτει χρονικά μετά την κρίση στις αγορές.

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές» οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν είναι σαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, οι απαντήσεις δείχνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει. Εκεί που φαίνεται να ισοβαθμούν Σαμαράς και Τσίπρας είναι στο θέμα της πολιτικής ατζέντας. Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη πολιτική η διαφορά τους είναι μια μονάδα.

Σχεδόν παρόμοιες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο ικανός να πετύχει καλύτερη συμφωνία για το χρέος.

Στο πολύ σημαντικό ερώτημα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες κόντρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα τον ωφελήσει και πάρα πολύ.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα της αξιοπιστίας μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Μια μονάδα χωρίζει τους δυο με τα ποσοστά να είναι Σαμαράς 32% και Τσιπρας 31%. 
 
 
 
thestival /Newsit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *