Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα αγοράζει το θωρηκτό «Αβέρωφ» (Σαν σήμερα 24/10) - Παγκόσμια ημέρα ακτών

1929«Μαύρη Πέμπτη» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αρχή της μεγάλης χρηματιστηριακής κρίσης, που συγκλόνισε τον κόσμο.

1909Η Ελλάδα αγοράζει το θωρηκτό «Αβέρωφ», αντί 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.

1927στην ΕΣΣΔ, ο Ιωσήφ Στάλιν απέπεμψε τον Λέοντα Τρότσκι και τον Γκριγκόρι Ζηνόβιεφ από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 24/10
1936 Ο Βρετανός μπασίστας Bill Wyman (William George Perks) γεννήθηκε στο Lewisham του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Rolling Stones από το 1962 έως και το 1992. Από το 1997 πραγματοποιεί εμφανίσεις με την δική του μπάντα, Bill Wyman's Rhythm Kings.
1963 Στο στούντιο της Columbia στη Νέα Υόρκη, ο Bob Dylan ηχογραφεί το τραγούδι "The Times They Are A-Changin". Είναι μέρος του ομότιτλου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου του 1964.
1979 Για έκτη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το άλμπουμ τους "In Through the Out Door". Κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου του 1979 και ηχογραφήθηκε από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο του 1978 στα Polar Studios της Στοκχόλμης. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος που συμμετείχε ο ντράμερ John Bonham.
Αθλητισμός 24/10
1961Γεννιέται ο Ισπανός, βασικής καταγωγής τερματοφύλακας Άντονι Θουμπιθαρέθα (Andoni Zubizarreta Urreta). Από τους σημαντικότερους πορτιέρο της χώρας. Έπαιξε 126 φορές στην εθνική, σε 4 Μουντιάλ και τρία Euro.
1983Γεννιέται στο Αγρίνιο ο αριστερός αμυντικός Φίλιππος Δάρλας. Από το καλοκαίρι του 2010 αγωνίζεται στην Γαλλική Σταντ Μπεστουά

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια ημέρα ακτών



Η 24η Οκτωβρίου έχει ορισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα αφιερωμένη στις ακτές.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτές της Μεσογείου είναι η μόλυνση των νερών, ο κίνδυνος εξαφάνισης ειδών από την πανίδα και την χλωρίδα, η υπεραλίευση και η δραματική αστικοποίηση του παράκτιου περιβάλλοντος.
 Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμ
  
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/ecofinder

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *