Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη με το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσωπειών Μηχανημάτων

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσωπειών Μηχανημάτων συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα, τις θέσεις και τις προτάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου.


Το προεδρείο του Συνδέσμου αναφέρθηκε στις εξελίξεις των Σχεδίων Βελτίωσης της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007-2013, ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό για την πορεία τους κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και επεσήμανε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην εκμηχάνιση και εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ την οποία παρουσίασαν στον Υπουργό.


Ο κ. Καρασμάνης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Συνδέσμου και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει σε συνεργασία με τiς αρμόδιες υπηρεσίες.

Επεσήμανε ότι ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα αποτελούν πρωταρχικό στόχο στην πολιτική που χαράσσει το Υπουργείο.

«Ο εκσυγχρονισμός της γεωργίας περνά μέσα από την ανανέωση του αγροτικού μας πληθυσμού. Οι νέοι αγρότες αποτελούν για εμάς το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής γεωργίας. Τους θέλουμε πρωτεργάτες στην προσπάθεια που γίνεται για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της πατρίδος μας» δήλωσε ο κ. Καρασμάνης μετά τη συνάντηση. Και πρόσθεσε «Γι αυτό και πρόσφατα εντάξαμε 11.116 νέους αγρότες στο δυναμικό της ελληνικής γεωργίας ενισχύοντας τους με συνολικό προϋπολογισμό 194,3 εκ. ευρώ, ενώ κατευθύνουμε επιπλέον 240 εκ. ευρώ για άλλους 16.000 νέους μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο».

Ως προς τα σχέδια βελτίωσης ο Υπουργός υπενθύμισε στα μέλη του συνδέσμου ότι στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 προβλέπεται η ένταξη 7.500 νέων σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 466 εκ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *