Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Λύστε εξισώσεις με την κάμερα του smartphone σας!

Αν είστε γονείς, σίγουρα δε θέλετε να διαβάσουν αυτή την είδηση τα παιδιά σας. Αν είστε μαθητές οι φοιτητές δε θα διαβάσετε καν την είδηση, απλά θα ψάξετε το download link. Μια εφαρμογή της MicroBlink υπόσχεται πως θα σας βοηθήσει να διαβάσετε πιο αποτελεσματικά… ίσως υπερβολικά αποτελεσματικά. Η νέα της εφαρμογή PhotoMath (https://photomath.net/) κυκλοφορεί ήδη για iOS και Windows Phone, ενώ η Android έκδοση αναμένεται στις αρχές του 2015. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone σας για να “διαβάσει” τις μαθηματικές εξισώσεις και όχι απλά να σας δώσει τη λύση, αλλά θα σας δείξει και τα βήματα για την επίλυση της εξίσωσης.


Επίσημα, σκοπό έχει να σας γλιτώσει από την επαλήθευση των αποτελεσμάτων, αλλά εγείρει ερωτήματα για την εμπέδωση της επίλυσης των εξισώσεων από τους μαθητές. Το να γνωρίζεις τη λύση, έστω και βήμα-βήμα, δε σημαίνει πως έμαθες να λύνεις εξισώσεις. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στα σχολεία με αυτή και παρόμοιες εφαρμογές. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι αυτή η εφαρμογή ένα χρήσιμο εργαλείο, ή θα δυσκολέψει τους μαθητές μακροπρόθεσμα αν βασίζονται σε αυτό;



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *