Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μαιευτηρίου “Αλεξάνδρα” και της Σχολής Μαιών (Σαν σήμερα 11/12) - Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

1984το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και η ρουμανική πρεσβεία στην Αθήνα οργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ελληνα συγγραφέα Παναϊτ Ιστράτι (Γεράσιμου Βαλσάμη).

1994ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην αποσχιθείσα δημοκρατία της Τσετσενίας για να καταστείλουν την εξέγερση του αυτονομιστή προέδρου της Δημοκρατίας, Ντζοχάρ Ντουντάγιεφ.

1996στη Σερβία, για πρώτη φορά έλαβαν μέρος στις φοιτητικές διαδηλώσεις και 10.000 εργαζόμενοι, με συνθήματα κατά του Μιλόσεβιτς, στον οποίον απηύθυνε επιστολή ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον ζητώντας του να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε από τον Μιλόσεβιτς να αναθεωρήσει τη στάση του.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 11/12

1926Η θρυλική Αμερικανίδα Rhythm & Blues τραγουδίστρια Big Mama Thornton (Willie Mae Thornton 1926-1984) βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο που νοίκιαζε στο Los Angeles της California, από επιπλοκές λόγω χρόνιας κατάχρησης αλκοόλ. Είναι η πρώτη καλλιτέχνης που ηχογράφησε το τραγούδι "Hound Dog" (1952) το οποίο έκανε επιτυχία ο Elvis Presley το 1956. Μία άλλη μεγάλη της επιτυχία το τραγούδι "Ball 'n' Chain" που αργότερα τραγούδησε και η Janis Joplin. Το 1984 το όνομα της γράφτηκε στοBlues Hall of Fame
1944Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Brenda Lee (Brenda Mae Tarpley). Την δεκαετία του '60 τραγούδησε rockabilly, pop και country τραγούδια έχοντας 37 επιτυχίες στα US charts. Δημοφιλή τραγούδια της "Rockin' Around the Christmas Tree" (1958) και "I'm Sorry" (1960). Το 1997 το όνομά της γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame.

Αθλητισμός 11/12
11/12/1999    Αυτοκτονεί στο σπίτι του ο Κολομβιανός διεθνής ποδοσφαιριστής της Αμέρικα Κάλι Carlos Montoya σε ηλικία 26 ετών

11/12/1999    Ο Tony McCoy γίνεται ο πέμπτος τζόκεϊ εμποδίων στην ιστορία που σημειώνει 1.000 νίκες όταν ιππεύοντας τον ''Majadou'' κερδίζει το Wragge & Co Handicap Chase στο Cheltenham. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε γίνει ο πρώτος που κερδίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Derby Award για τον “Καλύτερο Τζόκεϊ της Χρονιάς”

11/12/1996    Διακόπτεται λόγω επεισοδίων ο αγώνας Άρης - Μπεσίκτας για το Κύπελλο Κόρατς και ενώ το σκορ είναι 40-31. Αφορμή της διακοπής είναι ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Alexander στον Αγγελίδη, ο οποίος του το ανταποδίδει και προκαλείται γενική σύρραξη. Με την βοήθεια του Γιώργου Βασιλακόπουλου ο Άρης αποφεύγει την τιμωρία από την FIBA και ο αγώνας θα επαναληφθεί χωρίς τους Αγγελίδη, Alexander κεκλεισμένων των θυρών στη Ν. Σμύρνη, όπου ο Άρης θα κερδίσει με 77-64 και θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κατακτήσει το Κύπελλο αφού θα νικήσει στον τελικό μια άλλη τουρκική ομάδα, την Τόφας Μπούρσα


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια Ημέρα Βουνού



Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Τα βουνά καλύπτουν το 1/5 της ξηράς και παρέχουν ζωή στο 1/10 του παγκοσμίου πληθυσμού. Η δασική αποψίλωση συμβάλλει στην οικολογική υποβάθμιση και την απώλεια της βιοποικιλότητας.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
  ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/ zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *