Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε θέματα απαλλοτριώσεων»

Σημαντικές διορθώσεις σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τις απαλλοτριώσεις προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», εισηγητής του οποίου ορίστηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. 

Στην εισήγηση του σήμερα (10/12/2014) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισε ότι, το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι σημαντικό διότι, αλλάζει ουσιαστικά τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών σε γη και τον τρόπο καταβολής των εισφορών σε χρήμα για όσα ακίνητα εντάσσονται στα σχέδια πόλης.

Επίσης με τις ρυθμίσεις που εισάγονται διευκολύνονται οι πολίτες, καθώς παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής με πολλές περισσότερες δόσεις και παράλληλα μειώνονται τα ποσά που καταβάλλουν. Συγκεκριμένα: Αυξάνονται οι δόσεις αποπληρωμής σε εκατόν οκτώ (108) ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή σε τριάντα έξι (36) ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή σε δεκαοκτώ (18) ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις και παρέχονται κίνητρα άμεσης αποπληρωμής.

Ταυτόχρονά, παρέχονται νέα εργαλεία στους Δήμους ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα αναγκαία έργα και τον χωροταξικό σχεδιασμό, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και επιλύοντας προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Δίνονται τα εργαλεία, αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες, και διευκολύνονται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *