Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοψία στην περιοχή της κατολίσθησης στα Λουτρά Λουτρακίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας, στις 06/12/2014 στο ΒΑ πρανές της κοιλάδας, σημειώθηκε κατολίσθηση με καταπτώσεις τεμαχών (βράχων) που έφραξαν την εσωτερική οδό σύνδεσης των εγκαταστάσεων.

Κατόπιν αυτού, η Δημοτική Αρχή απέκλεισε το χώρο της κατολίσθησης ώστε ν’αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος τραυματισμού εργαζομένων, διερχομένων ή επισκεπτών και προέβη σε τοπική, σωστική επέμβαση καθαίρεσης επικρεμάμενων, διαταραγμένων τεμαχών, επιρρεπών σε άμεση πτώση.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μπίνος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ.Θεοδωρίδη, ο οποίος απέστειλε άμεσα τον συνεργάτη του κ. Στέφανο Αργυράκη, γεωλόγο - γεωτεχνικό, προκειμένου να γνωματεύσει για το φαινόμενο και να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση .

Μετά την αυτοψία του ειδικού συνεργάτη του κ. Αργυράκη, στις 11/12/2014, εκτιμήθηκε ότι στην περιοχή της κατολίσθησης υπάρχουν διαρκή κινητικά φαινόμενα (περισσότερων δεκαετιών), ενώ τα σχιστολιθικά πετρώματα εμφανίζονται κατακερματισμένα και με πλήρως διαταραγμένο δομικό ιστό.

Στην διενεργηθείσα αυτοψία παρών ήταν και ο Δήμαρχος κ. Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Βέσκο.

Τα σχεδόν κατακόρυφα πρανή της εσωτερικής οδού σε συνδυασμό με την τεκτονική καταπόνηση των πετρωμάτων και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συνετέλεσαν στην επιτάχυνση των κινητικών φαινομένων και την εκδήλωση της κατολίσθησης.

Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση του ειδικού συνεργάτη και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες δράσεις αποκατάστασης – εξυγίανσης που θα της υποδειχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί το ευχερές και ασφαλές της διάβασης.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *