Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τα χειρότερα μουστάκια που είδαμε ποτέ

Εντάξει, διανύουμε τον μήνα Movember, τον στηρίζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μουστάκια φτιάχτηκαν για όλους μας, Paulo Machado.



Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι ένα κορίτσι που χρησιμοποιεί ακλόνητα επιχειρήματα για να στηρίξει τις θέσεις της. Έτσι, με αφορμή το γνωστό awareness που έρχεται κάθε Νοέμβριο με πολλά καινούργια μουστάκια δεξιά κι αριστερά, η Ελιάνα έγραψε για τους άντρες που καλό θα ήταν να μην στηρίξουν τον μοβεμπερισμό (και τον καλό του σκοπό) με άλλο ένα άστοχο μουστάκι.

Μπορεί οι κύριοι του ΟΝΕΜΑΝ να έχουμε την τύχη να ρωτάμε αυτό το κορίτσι κάθε τρεις και λίγο για τις ενδυματολογικές ή τις περί grooming ανησυχίες μας, αλλά αυτό είναι προνόμιο του καταστήματος. Οι παρακάτω κύριοι δυστυχώς δεν είχαν τον κατάλληλο σύμβουλο τη μέρα που αποφάσισαν να αφήσουν μουστάκι.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν το έκαναν καν στο πλαίσιο του Movember. Το έκαναν στο πλαίσιο του 'νομίζω ότι μου πηγαίνει'.

Take a knee, gentlemen: Το βλάμικο του Paulo Machado


Το πρόβλημα με το μουστάκι του κεντρικού χαφ του Ολυμπιακού δεν είναι το μουστάκι καθεαυτό όσο το γούστο του Πορτογάλου. Τύπος που με μια πρώτη ματιά δεν υπολείπεται σε κάτι (άντε, ίσως χάνει λίγο σε μπόι), ο Machado είχε ρίξει την προειδοποιητική του βολή κακογουστιάς, 'δουλεύοντας' περίεργα σχέδια στο κεφάλι του.






Μετά ήρθε αυτό το παχύ μουστάκι με το μικρό κενό στη μέση. Έπρεπε να το περιμένουμε.

Copy paste: Με το μουστάκι του Μάκη Τσετσένογλου στο 'Όλα Είναι Δρόμος'. Το κατά λάθος του Prince


Το να ασχολείσαι μόνο με το μουστάκι του Prince και να χάνεις τους τόνους πληροφορίας που μας έχει χαρίσει με τα ρούχα, με το ύφος και με τη μουσική του είναι η νοητή εικονογράφηση του "κοιτάζω το δέντρο και χάνω το δάσος".

Επειδή όμως, εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για μουστάκια και αυτό θα κάνουμε, το λάθος στην ύπαρξη αυτών των ασθενικών γραμμών κάτω απ' τη μύτη του καλλιτέχνη έγκειται στην αναποφασιστικότητα. Ο Prince δεν ήταν ποτέ σίγουρος γι' αυτό το μουστάκι, γι' αυτό και βαρεθήκαμε να το βλέπουμε σε μια μόνιμη κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ή χτίσ' το ή κόψ' το πανάθεμά σε.

Copy paste: Με το μουστάκι κάθε κοριτσιού εκεί έξω που έχει αργήσει να το βγάλει. Το τριγωνικό του Σταμάτη Γονίδη


"Ποιος είσαι εσύ που θα σχολιάσεις το παραμικρό σχετικά με το στιλ και τις επιλογές του Σταμάτη Γονίδη;", θα ρωτήσεις εκνευρισμένος. Δώσε τόπο στην οργή. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι από τις αναρίθμητες στιλιστικές προτάσεις του Σταμάτη, αυτή ίσως να ήταν η λιγότερο γαμάτη.

Δεν είναι τυχαίο που ο καλλιτέχνης την εγκατέλειψε αρκετά γρήγορα.

Copy paste: Με το μουστάκι Έλληνα τεχνικού που διακρίνεται στην Football League και φτύνει αίμα για να κρατηθεί στη Superleague. Δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένο. Το πέταλο του Michael Owen


Νομίζεις ότι είναι εύκολο να είσαι ο Michael Owen; Αυτό νομίζεις; Νομίζεις ότι είναι εύκολο να έχεις τον κόσμο στα πόδια σου σε ηλικία 19 ετών και μετά από 5-6 χρόνια να βλέπεις το όνειρο να μένει μισό λόγω των απανωτών τραυματισμών; Εσύ δεν θα ξέσπαγες σε κάτι;

Με αρκετή καθυστέρηση, ο 34χρονος σχολιαστής αγώνων πια Owen, άφησε ένα μουστάκι που δεν σου αφήνει την επιλογή να μην το προσέξεις. Το είδαμε για πρώτη φορά πριν μια εβδομάδα, ελπίσαμε ότι πρόκειται για φάρσα ή κάτι, αλλά ο Michael επιμένει.

Copy paste: Το μουστάκι του Lemmy των Motorhead. Κι όμως. Το μεσοπολεμικό του Tom Hanks


Μπαίνω που λες να διαβάσω την κοινή συνέντευξη του πραγματικού Captain Phillips και του Tom Hanks στο ΟΝΕΜΑΝ και τα μάτια μου καρφώνονται στην κεντρική φωτογραφία με τον Tom πιο λεβέντη από ποτέ. Με το κουρεματάκι του, το μαύρο κοστούμι, το σταυροπόδι και ένα μουστάκι που κατευθύνεται παράλληλα με το μαλλί του. Δύο ευθείες γραμμές που δεν θα ενωθούν ποτέ.

O Hanks δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο Έλληνας. Ήταν ανάγκη να μας φέρει αυτό το μουστάκι πιο κοντά;

Copy paste: Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά στην παραπάνω φωτογραφία, ο Tom Hanks είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης. Χωρίς το μπουζούκι. Το πρώτο του Νίκου Μουτσινά


Είχα γράψει 500 λέξεις για αυτό το φαινόμενο άμα τη εμφανίσει του τον Μάιο του 2012. Είναι το λεγόμενο 'αναγκαστικό μουστάκι', επειδή φοριέται λόγω επικείμενης παράστασης. Όπως τόνισα πριν ενάμιση χρόνο, αυτό δεν σημαίνει ότι του πήγαινε.

Κατά τ' άλλα, διπλό χτύπημα γροθιάς στην καρδιά για τον Μουτσινά. Μεγάλη συμπάθεια.

Copy paste: Τι τα θες. Ένα απλό μουστάκι ήτανε. Όχι σαν αυτό το κίτρινο φλούο μούσι που φοράει φέτος. Το νταρτανιανικό του Χάρη Ρώμα


Η αλήθεια είναι ότι του συγχωρούμε τα πάντα γιατί έφτιαξε τους 'Μεν και Δεν'. Το μουστάκι του Χάρη έχει ένα κόνσεπτ και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πάνω και στο κάτω. Το κάτω χωρίς το πάνω θα ήταν ένα συγκλονιστικά κακό αστείο. Το πάνω χωρίς το κάτω, δηλαδή ατόφιο το μουστάκι μπορεί να είχε ένα επιπλέον ενδιαφέρον.

Θεατρικός ακόμη και στο μουστάκι θα λέγαμε.

Copy paste: Με τους 'Τρεις Σωματοφύλακες'. Και με τους τέσσερις. Το χωρίς λόγο του Luigi


Κοίτα τι έχει γίνει εδώ. Για να εξασφαλίσουν οι δημιουργοί του Super Marioότι ο κοντός υδραυλικός θα είναι ο σταρ της υπόθεσης και όχιι ο ψηλός και πιο ωραίος Luigi, κότσαραν ένα μουστάκι στον δεύτερο και τον υποβίβασαν με αυτόν τον σκοτεινό, παρασκηνιακό τρόπο.

Θέλω να συγκεντρωθείς για ολόκληρα λεπτά στο πρόσωπο του Luigi και να δεις τι ζεν πρεμιέ θυσιάστηκε (με αυτό το μουστάκι) για χάρη του Super Mario. Super Luigi ρε.

Copy paste: Με αυτό του μπαμπά στο 'Cleveland Show', αρκεί να αντιστρέψεις τη φορά του. Οι άκρες στου Luigi πηγαίνουν προς τα πάνω. Το ξανθωπό του Matt Damon


Ευτυχώς αποκλειστικά για τις ανάγκες του 'The Informant'. Δεν θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά για το αν είναι αληθινό. Είναι σίγουρα στα χρώματα του Damon πάντως.

Copy paste: Με το πώς θα κατέληγε το πρώτο εφηβικό μας μουστάκι, αν το αφήναμε να μεγαλώσει και να γίνει 'κανονικό'. Το διπλό του James Franco


O συμπαθής ηθοποιός είχε επινοήσει πριν αρκετούς μήνες το τέλειο τρικ για να μετατραπείς από περιζήτητος εργένης σε κάτι πολύ κοντά στο αμερικάνικο βλαχογουέστερν. Αξίζει να σχολιαστεί και το απελπιστικό κενό στη μέση του μουστακιού.

Copy paste: Αυτό το κενό ήταν η λεπτομέρεια που έκανε τόσο μοναδικά κακό το μουστάκι του Franco. Το εκφοβιστικό του John Travolta


Αφορμή για να το βγάλει από μέσα του στάθηκε ο ρόλος του στο 'The Taking of Pelham 123'. Αυτό που κατάφερε στο τέλος ο Travolta είναι να τον βλέπουν τα παιδάκια στη γειτονιά του και να αλλάζουν πεζοδρόμιο. Μ' αυτά και μ' αυτά, έβαλε και μερικά κιλά για να γίνει ακόμη πιο τρομακτικός. Όνειρο.

Copy paste: Με αυτό του Michael Owen. Αν ήταν ξανθό, θα ήταν ξερή αντιγραφή του μυθικού Hulk Hogan. Το σεταριστό με τον μπερέ του Jamie Hyneman


Είναι το σήμα κατατεθέν του ενός εκ των δύο MythBusters, αλλά όχι. Αν θέλεις να τα έχεις καλά με την ανθρώπινη φυλή, δεν μπορείς να φοράς ταυτόχρονα μπερέ, στρογγυλά γυαλιά και αυτό το μουστάκι με τα παρελκόμενα. Δεν είσαι ο πιο γραφικός, αρχετυπικός ποιητής που γνώρισε η πλάση. Αλλά και να ήσουν, αγαπητέ Jamie, πάλι θα 'κλώτσαγε' το υπερτροφικό μουστάκι.

Στην χειρότερη, ξύρισε τις υπόλοιπες τρίχες και μείνε μόνο με αυτό το αναρριχώμενο (απ' την ανάποδη) μουστάκι.

Copy paste: Δεν υπάρχει φυσική ένδειξη/απόδειξη ότι άλλος άνθρωπος φέρει ένα πανομοιότυπο με αυτό του Jaime μουστάκι. Θες να βάλουμε τους MythBusters να το αποδείξουν; Το ξανθοτρίχικο του Larry Bird


Μουστάκι-διαβατήριο για τον τίτλο του πιο άσχημου παίκτη που έπαιξε μπάσκετ τη δεκαετία του '80 στην Αμερική. Όπως και να 'χει, θα υποκλινόμαστε για πάντα στο χέρι και την ευφυΐα του. Εξάλλου, δεν το κράτησε και για χρόνια. 
http://www.ialmopia.gr/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *