Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ελληνας αξιωματούχος στην Guardian: «Αν επιβάλλουμε μισό μέτρο περισσότερο θα γίνει επανάσταση» - «Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές»

Για ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με του πιστωτές της που κλονίζονται από την έλλειψη εμπιστοσύνης, την οργή και τον πανικό κάνει λόγο σε δημιοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Εν μέσω οργής για την λιτότητα συνεχίζονται οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με του ευρωπαίους δανειστές» τιτλοφορείται το εν λόγω δημοσίευμα, μια αναλυτική ανταπόκριση για τις προσπάθειες της Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.

«Τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της κρίσης στην Ελλάδα η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο θυμός και ο πανικός έχουν επιστρέψει για να δυσκολέψουν τη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», γράφει η εφημερίδα αναφορικά με τις νέες διαπραγματεύσεις κάνοντας μάλιστα λόγο για αίσθηση déjà vu στην Αθήνα.

«"Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές" αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται εκ νέου σε εντατικές διαπραγματεύσεις για την μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αν μας αναγκάσουμε να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα υπάρξει επανάσταση στη χώρα. Είναι τυφλοί;» προσθέτει το ελληνικό κυβερνητικό στέλεχος στην εφημερίδα.

Στη συνέχεια επικαλείται ένα άλλο αξιωματούχο ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα δηλώνει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα «σαν αν είμαστε και πάλι πίσω στο 2010».

ΟGuardian κάνει αναφορά και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι «ο εύθραυστος συνασπισμός της κυβέρνησής του περνά την πιο δύσκολη περίοδο από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο του 2012. Με μια πολύ μικρή πλειοψηφία, και με ολοένα και πιο εχθρική αντιπολίτευση κατά των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά από εξαιρετικά αμφιλεγόμενα μέτρα, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, που θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας και οι πλειστηριασμοί είναι ανάμεσα σε αυτά».

Ωστόσο, αυτό που σύμφωνα με την εφημερίδα ανησυχεί περισσότερο του έλληνες αξιωματούχους είναι η προοπτική περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση φόρων.



Πηγη: Το Βημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *