Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επιχείρηση συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ.Βενιζέλο - Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΟ

Εν μέσω του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κάλεσμά του σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και θα ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας δήλωσε ότι την Τετάρτη, οι βουλευτές του κόμματος θα κληθούν «να επιβεβαιώσουν όλοι αυτό που αποφασίσαμε όλοι, να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση».

Οι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ έγιναν φανεροί μετά την κινητοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, από τις τοποθετήσεις βουλευτών (Σκανδαλίδης, Μωραΐτης, Κασσής) κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, την απομάκρυνση της Θ.Τζάκρη, την αποχώρηση του Ν.Σηφουνάκη από τα καθήκοντα του εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Ναυτιλίας και Υποδομών (με αιχμές για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ), ενώ συνεχίστηκαν οι προειδοποιητικές βολές για τα νομοσχέδια που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ φοβούνται τον κίνδυνο... ατυχήματος, ειδικά καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται σε 154 βουλευτές - εκ των οποίων οι 27 από το ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνθηκε περισσότερο από την πρόσκληση Τσίπρα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές -και ειδικά προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έκρηξη του Ευ.Βενιζέλου, καθώς και την ανακοίνωση για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που τελικά θα συνεδριάσει από κοινού με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, αφενός προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου προς την πλευρά των βουλευτών του, ζητώντας από όλους να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφισης των νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού, που εισάγεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από την ΚΟ να αποδείξει ότι λειτουργεί υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, εξακολουθώντας «να σηκώνει το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και την κρίση» και να λάβει αποστάσεις από την πρόσκληση σε αποστασία, όπως χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Τσίπρα.

Σειρά στελεχών (Π.Κουκουλόπουλος, Γ.Μανιάτης, Οδ.Κωνσταντινόπουλος, Χρ.Πρωτόπαπας, Εύη Χριστοφιλοπούλου) που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στήριξαν χθες με δηλώσεις τους την θέση του κ. Βενιζέλου, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ανευθυνότητα και έλλειψη ηθικής.



Πηγη: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *