Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αυτή η νύχτα μένει

Ραντεβού με το όνειρο έχει απόψε η Εθνική μας στη «Νασιονάλ Αρένα» του Βουκουρεστίου (21.00, Mega, ΟΤΕ Sport). Από την εξέλιξή του θα εξαρτηθεί αν το ωραίο ταξίδι θα συνεχιστεί μέχρι τη Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι, ή το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κλειστεί στο καβούκι του, εντός συνόρων, για να περάσει έναν ούτως ή άλλως δύσκολο λόγω κρίσης χειμώνα.

Στο πλευρό των διεθνών βρίσκονται «ψυχή τε» όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι «και σώματι» οι 1.700, που εξασφάλισαν εισιτήριο και θα δώσουν τη μάχη της εξέδρας στο χωρητικότητας 55.000 θεατών γήπεδο. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών προέτρεξαν και προϋπάντησαν με εξαιρετικά θερμό τρόπο την ελληνική αποστολή χθες το μεσημέρι κατά την άφιξή της στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε οπωσδήποτε γκολ για να μη χαθεί το πλεονέκτημα του 3-1 της Παρασκευής. «Αν ήρθαμε εδώ για να μη δεχθούμε γκολ, τότε η έκβαση του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και να κρατήσουμε καλά την μπάλα στα πόδια μας, μακριά από επικίνδυνες ζώνες, και να πετύχουμε γκολ» ξεκαθάρισε, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα πως θα είναι ένα τελείως «διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο της Αθήνας».

Από τους Ρουμάνους περιμένει να «μπουν δυνατά για να σκοράρουν νωρίς», από τους παίκτες του όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά απλά «να παίξουμε αυτό που ξέρουμε, να βάλουμε πάνω από όλα πάθος, διάθεση και συγκέντρωση». Φυσικά έριξε και το σύνθημα λόγω της ξεχωριστής ημέρας:

«Θα πάμε να παίξουμε και θα είμαστε στο τέλος αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».

Προπόνηση στα πέναλτι, όπως ομολόγησε ο Πορτογάλος με πάσαν ειλικρίνεια, δεν έκανε, γιατί δεν πιστεύει ότι η υπόθεση-πρόκριση θα έχει μακριά... ουρά. «Δεν προπονηθήκαμε στα πέναλτι, γιατί δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί».

Επί προσωπικού, όταν ρωτήθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη, αν δηλαδή η πρόκριση στο Μουντιάλ, εφ' όσον έρθει, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του, ο ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου: «Αν καταφέρουμε να περάσουμε, που το πιστεύω, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Ελληνες». Χωρίς αμφιβολία, σημαντική στιγμή για τον Σάντος, νέος, τρίτος κατά σειρά άθλος του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τις παρουσίες στα Παγκόσμια Κύπελλα των ΗΠΑ το 1994 με Αλκέτα Παναγούλια και Νότια Αφρική το 2010 με Οτο Ρεχάγκελ.

Η πιθανή ενδεκάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς ή Σιόβας, Μανιάτης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Στο... εχθρικό στρατόπεδο ο Βίκτορ Πιτούρκα, αφού δαιμονοποίησε τη διαιτησία του Προένσα, ασχολήθηκε και με τη σημερινή ρεβάνς, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους για ολική ανατροπή.

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες μου έχουν τεράστιο κίνητρο και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από μένα. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της» τόνισε, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια την ανάγκη για γκολ.

«Χρειαζόμαστε γκολ και θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά. Δεν θα πρέπει όμως να αμελήσουμε το αμυντικό κομμάτι. Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να σκοράρεις εσύ και να μη σκοράρει ο αντίπαλος. Η Ελλάδα έχει παίκτες αξίας, αλλά βασίζεται στην άμυνά της. Σίγουρα οι Ελληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή τους και ελπίζω να πετύχουμε γκολ».

Ο αρχηγός Βλαντ Κίρικες ιατρικά είναι έτοιμος και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί, φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο. Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου, ενώ τον αγώνα θα ξεκινήσει και ο φορμαρισμένος χαφ Αλεξάνδρου Μαξίμ της Στουτγκάρδης.

Η πιθανή ενδεκάδα των Ρουμάνων:

Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ, Κίρικες, Γκοϊάν, Γκάρντος, Κότσιτς, Τόρχε, Στάνκου, Μαξίμ, Μαρικά.

Τον αγώνα θα σφυρίξει ο 40χρονος Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς, διαιτητής FIFA από το2009.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *