Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ένα πανέμορφο σπίτι με μοναδική αρχιτεκτονική

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 12 πιο εντυπωσιακά σπίτια του 21ου αιώνα και πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Mattaranya δύο ώρες νότια της Βαρκελώνης ως μέρος ενός οικιστικού προγράμματος της πόλης που ονομάζεται Solo Houses. Αυτό το όμορφο στρογγυλό σπίτι αποτελεί μια μοναδική σχεδιαστική ιδέα της αρχιτεκτονικής εταιρείας Johnston Marklee όπου οι απαλές καμπύλες έχουν αντικαταστήσει τις σκονισμένες γωνιές ενός τυπικού τετράπλευρου σπιτιού. Με εντελώς ανοικτό εσωτερικό χώρο που περικλείεται από μεγάλα παράθυρα, επιτρέποντας στο φυσικό φως να ακτινοβολεί σε όλο το χώρο, η κατοικία δεσπόζει στο κέντρο μιας περιοχής με ελαιόδεντρα προσφέροντας απρόσκοπτη θέα ολόγυρα.

Βασικά υλικά κατασκευής είναι το ξύλο και το μέταλλο, ενώ μια κάθετη βάση στηρίζει τη δομή στο έδαφος. Στην οροφή υπάρχει μια μικρή πισίνα, ενώ ολόκληρη η κατοικία υποστηρίζεται ενεργειακά από εναλλακτικές πηγές ενέργειας υποστηρίζοντας την «πράσινη» αρχιτεκτονική. Ο δημιουργός του, Christian Bourdais θέλει να προσφέρει στους ιδιοκτήτες μια μοναδική αρχιτεκτονική εμπειρία και «καθένα από τα σπίτια που θα δημιουργηθούν αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών για τη μοναδικότητα αλλά και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους», επισημαίνει.



 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *